Nyheter

Eidsiva velger Intility

Eidsiva, Norges ledende energi- og infrastrukturkonsern, velger Intilitys ende-til-ende plattformtjeneste for hele sitt IT-miljø. Avtalen innebærer at Eidsiva-konsernet med alle datterselskaper etableres på en felles IT-plattform.  

Energisektoren opplever en kraftig teknologisk utvikling som stiller stadig høyere krav til en sikker og velfungerende IT-plattform. Med Intility får Eidsiva et fundament for å realisere egne digitale ambisjoner, samt ivareta sikkerhet og produktivitet for alle medarbeidere og kjernesystemer.  

 – Intility er unike i sin plattformbaserte tilnærming. Dette er avgjørende for at vi fremover har en moderne IT-plattform som kontinuerlig oppdateres og sikres. Videre gir det oss fleksibilitet til å kapitalisere på ny teknologi uten å pådra oss teknisk gjeld, sier Jon Andreas Pretorius, Konserndirektør digitalisering og teknologi i Eidsiva.

Valget av Intility inngår i Eidsivas strategi om å frigjøre tid hos interne teknologiressurser til å arbeide med digitaliseringsprosjekter høyere opp i verdikjeden på tvers av selskapene i konsernet. 

Eidsiva skal fokusere enda mer på digital forretningsutvikling for å møte kundenes og samfunnets behov. Samarbeidet med en sterk kompetansepartner som Intility og et miljø som er tilgjengelig 24/7, gjør at vi kan dedikere flere ressurser til nettopp dette.   

I over hundre år har Eidsiva og selskapets forløpere bidratt til elektrifisering og utvikling av samfunnet. Selskapet betjener nesten én million egne kunder på Østlandet, og har 1 250 ansatte fordelt på ulike lokasjoner med hovedkontor i Hamar.

Intility er en industrialisert IT-infrastruktur og multicloud-driftsplattform, levert som en tjeneste. Plattformtjenesten benyttes av flere enn 600 selskaper på tvers av 2 500 lokasjoner i Skandinavia og resten av verden. Blant disse er virksomheter som Norges Bank, Scatec, BDO, DN Media Group, Space Norway, Entra og advokatfirmaene Wiersholm og BAHR.  

Intility fungerer som en digital grunnmur og katalysator for selskaper som vil utnytte teknologi til å øke egen produktivitet og konkurransekraft. 

Vi jobber hver dag med å utvikle og forbedre Intility og bidra til at alle selskaper på plattformen får de beste forutsetninger for å realisere sine digitale ambisjoner. Det at Eidsiva-konsernet velger Intility er en stor tillitserklæring for oss alle, sier Andreas Hisdal, daglig leder i Intility.      

Les mer om Eidsiva.

Intility Partner EcoSystem