Nyheter

Norad väljer Intility

Norad väljer Intilitys plattformstjänst för hela sin IT-miljö.

Norad är det norska direktoratet för utvecklingssamarbete och arbetar för att världen ska nå FN:s hållbarhetsmål. På uppdrag av Stortinget och regeringen förvaltar Norad stora delar av Norges biståndsmedel, och de har som långsiktigt mål att ge 1 % av Norges bruttonationalinkomst i bistånd. År 2022 uppgick detta till mer än 50 miljarder norska kronor.

Som en del av detta förvärv ska Norad etablera en ny IT-plattform oberoende av det norska utrikesdepartementet. Norad leds av det tidigare statsrådet Bård Vegar Solhjell. De är baserade i Oslo och har över 300 anställda.

Intility är en plattformstjänst som används av över 600 företag på över 2 500 platser i Skandinavien och resten av världen. Intility består av en industrialiserad IT-infrastruktur och en multicloud-driftsplattform som tillsammans tar ett helhetsansvar för allt från användare och infrastruktur på varje plats, till säkerhet och daglig drift av molnbaserade applikationer och system.

Intility fungerar som en digital grund och katalysator för företag som vill utnyttja teknologi för att öka sin produktivitet och konkurrenskraft.

Läs mer om Norad.

Intility Partner EcoSystem